Dag 3 - Woensdag 7 juni

Programma dag 3

Tickets: Klik hier
LOCATIENieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

19:30:  Opening
20:00: Word of welcome - Moderator: Harm Ede Botje (redacteur Vrij Nederland)
20:10:  (in English) Meeting with Amira Hass: Compromising Journalism? Criticizing Israel
21:00:  Second speaker, NRC-correspondent Derk Walters about his position as a dutch journalist in Israel/Palestine
21:30:  Discussion
22:00: Drinks

                                             Deze dag organiseert EAJG in samenwerking met:

Amira Hass

Amira Hass (1956) doet al vanaf 1991 verslag over gebeurtenissen en ontwikkelingen in de bezette Westelijke Jordaanoever en Gaza voor de Israëlische krant Ha'aretz. Ze is kritisch: zowel over de Israëlische politiek in de bezette gebieden als de schendingen van mensenrechten door de Palestijnse autoriteit en Hamas. Amira Hass werd veelvuldig bekroond voor haar journalistieke werk. Ze ontving o.a. de World Press Freedom Hero Award van IPI (International Press Institute), de Prins Claus Prijs en de Persvrijheidsprijs van Reporters Without Borders.

Derk Walters (1980) is tussen 2014 en 2017 correspondent voor NRC Handelsblad in Israël en Palestina. Israël heeft zijn perskaart niet verlengd, waardoor hij in juni terug naar Nederland moet. Hiervoor werkte hij al in verschillende rollen bij de NRC, waaronder redacteur onderwijs, redacteur sport en plaatsvervangend chef opinie. Hij is afgestudeerd in de literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden en voltooide de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dit staat vandaag ook op het programma:

Masterclass Amira Hass
16:00 - 18:00 uur: 'Freedom of speech as a journalist in Israel-Palestine' (besloten groep - journalisten en studenten Journalistiek: VOL)