DAG 4 - DONDERDAG 8 JUNI 

Programma dag 4


Tickets: entree € 5,- voor niet-studenten + gratis entree voor studenten (ticket aan de deur)

LOCATIE: CREA, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam

19:30 uur:  Inloop
20:00 uur:  Interactieve lezing Oxfam Novib & United Civilians for Peace over de humanitaire crisis in Gaza. Spreker: Mahmoud Shatat.
21:30 uur:  Borrel

Humanitaire crisis in Gaza

In juni 2017 bestaat de illegale blokkade van Gaza tien jaar. De humanitaire crisis is groot, aan de meest basale dingen als water en elektriciteit is een schreeuwende behoefte. Zowel de Verenigde Naties als het Rode Kruis waarschuwen voor een totale instorting van het maatschappelijk leven. Er is maar 12 uur stroom per dag; 96% van de voorradige watervoorraden zijn niet geschikt voor menselijke consumptie. Het gevaar van epidemieën is zeer reëel. Het herstel van vernielde huizen en wegen gaat heel traag omdat Israël strenge beperkingen heeft opgelegd aan wie en wat Gaza inmag.


Hoe is het voor de Palestijnse bevolking om in de Gazastrook te leven? Wat kunnen Nederlandse organisaties en Nederlandse burgers doen? Wat is de rol van de Nederlandse regering hierbij? United Civilians for Peace heeft Mahmoud Shatat uit Gaza uitgenodigd om te vertellen over de watercrisis, de bezetting en persoonlijke verhalen over de blokkade.

Foto: Anja Meulenbelt
Foto: Anja Meulenbelt