DAG 6 - Zaterdag 10 JUNI 

Programma dag 6

TICKETS: klik hier
LOCATIE: Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag

10:30 uur  - Inloop
10:45 uur  - Welkomswoord
11:00 - 13:00 uur  - KnowledgeCafé met 6 thematafels:
     1. Maak het Verschil o.l.v. United Civilians for Peace
     2. Bedoeïenen in de Negev o.l.v. Irène Steinert
     3. Two State One Homeland o.l.v. Ilan Amit
     4. Kinderen in het conflict o.l.v. de Kindercoalitie
     5. Dialogen voeren in conflictsituaties o.l.v. Stichting COME
11:00 - 13:00 uur  - Living Library
11:00 - 13:00 uur  
- Activiteit Critical Mass
13:00 uur - Lunchpauze - Love & Peas
14:00 uur - Vervolg Knowledge Café en Living Library
15:00 uur - Plenair programma: Panelgesprek tussen journalisten Natascha van Weezelde Gazaanse Taghreed El-Khodary en Derk Walters (voertaal: Engels) & presentatie van project 'The Holy Road'
16:30 uur - Sluiting door Hedy d' Ancona

Natascha van Weezel

Natascha van Weezel is schrijfster en filmmaakster. Ze publiceerde in 2017 haar derde boek Thuis bij de vijand. Hiervoor schreef ze De derde generatie. Kleinkinderen van de Holocaust. en Magere jaren - Anorexiadagboek. In 2012 studeerde Van Weezel als scenarioschrijver af aan de Nederlandse Filmacademie met de film Lost & found. Ze schrijft hiernaast columns voor de Trouw.

Taghreed El-Khodary

Taghreed El-Khodary is een Palestijnse journaliste, die oorspronkelijk uit Gaza komt. Van 2001 t/m 2009 schreef ze vooral vanuit Gaza voor The New York Times. Ze werkte ook voor allerlei internationale zenders, zoals Al Jazeera en National Geographic. 

Momenteel werkt Taghreed El-Khodary vanuit Nederland als redacteur voor Fanack 'Chronicle of the Middle East & North Africa. 


Derk Walters

Derk Walters is tussen 2014 en 2017 correspondent voor de NRC in Israël/Palestina. Israël heeft zijn perskaart niet verlengd, waardoor hij in juni terug naar Nederland moet. Hiervoor werkte Walters in verschillende rollen bij de NRC, waaronder redacteur onderwijs en plaatsvervangend chef opinie. Hij is afgestudeerd in de literatuurwetenschap en voltooide de Post Academische Dagblad Opleiding Journalistiek.

Hedy d'Ancona

Hedy d'Ancona, feministe en oud-politica voor de PvdA, maakt deel uit van het bestuur van Een Ander Joods Geluid. D'Ancona is bekend van verschillende feministische actiegroepen en media waaraan zij actief deelnam en zat vanaf 1989 in het kabinet Lubbers III en daarna in het Europees Parlement.

Ze werkte ook aan de UVA, bij de VARA en voor haar eigen beleids- en adviesbureau. 

Critical Mass
In de interactieve workshop van Critical Mass kijken we naar dilemma's die zich in Palestina en Israël voordoen en vergelijken deze met de dynamiek in Nederland. Middels prikkelende stellingen onderzoeken we wat we in Nederland kunnen leren van de dynamiek in Israël en Palestina (en andersom). In hoeverre lijkt onze situatie op die in Israël en Palestina? Gaan we op bepaalde punten dezelfde kant op? En kunnen we nog terug? Deze workshop is deel van ons ochtendprogramma.

Araban
Op de zesde dag van ons evenement luisteren we ook naar bijzondere muziek. Het trio Araban (een combinatie van Arabisch en Ottomaans) bestaat uit de Duitse percussiespeler Jacobus Thile, Emine Bostanci uit Turkije die de klassieke kemençhe bespeelt en de ud-speler Nazeer Adbulhai uit Syrië. Alle drie komen ze van het conservatorium in Rotterdam. Het trio speelt klassieke Ottomaanse muziek met wat Arabisch erdoorheen. Via hun muziek willen ze culturen mixen en volksmuziek vermengen.